Starosta Płocki ogłosił konkurs na najlepszą potrawę regionalną pn. „SMAKOWITOŚĆ ZIEMI PŁOCKIEJ” rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w dniu 8 maja 2011 r. w trakcie obchodów XII Powiatowego Dnia Ziemi w Słubicach. Z regulaminem Konkursu można zapoznać się w Urzędzie Gminy Słubice, pok. 11 w godz. 7.30-15-30.
Cele konkursu:- propagowanie potraw regionalnych i sztuki kulinarnej,
- promocja powiatu płockiego poprzez popularyzowanie potrawy regionalnej,
kojarzonej z Mazowszem Płockim,
- aktywizacja społeczności lokalnej, sołectw, kół myśliwskich, stowarzyszeń oraz
klubów,
- wymiana doświadczeń i przepisów,
- budowa więzi wewnątrz społeczności lokalnych,
- zebranie przepisów, które posłużą w przyszłości do przygotowania publikacji na
temat potraw związanych z powiatem płockim.
Do konkursu można zgłosić jedną potrawę regionalną wraz z opisem jej wykonania. Konkurs będzie polegał na wyłonieniu maksymalnie trzech zgłoszonych do konkursu potraw. Potrawy z największą liczbą punktów będą nagrodzone dyplomem oraz upominkiem.
Adresaci konkursu:
Konkurs adresowany jest do Kół Gospodyń Wiejskich, sołectw, kół myśliwskich, stowarzyszeń, klubów oraz osób fizycznych.
Data i miejsce rozstrzygnięcia konkursu:
Na stoisku promocyjnym organizatora podczas trwania XII Powiatowego Dnia Ziemi w Słubicach w dniu 8 maja 2011 roku o godz.. 1400 (plac przy Szkole Podstawowej im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Słubicach) zostanie przygotowane stanowisko, na którym odbędzie się prezentacja i wybór potrawy (dania) zgłoszonej
do konkursu. Ogłoszenie wyników, rozdanie nagród około godziny 15.15 – 15.30.
Na stoisku promocyjnym organizatora podczas trwania XII Powiatowego Dnia Ziemi w Słubicach w dniu 8 maja 2011 roku o godz.. 1400 (plac przy Szkole Podstawowej im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Słubicach) zostanie przygotowane stanowisko, na którym odbędzie się prezentacja i wybór potrawy (dania) zgłoszonej
do konkursu. Ogłoszenie wyników, rozdanie nagród około godziny 15.15 – 15.30.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz