wtorek, 10 maja 2011

Konkurs "Smakowitość Ziemi Płockiej" roztrzygnięty.


W budzącym wielkie emocje konkursie na Smakowitość Ziemi Płockiej 2011, którego finał miał miejsce podczas festynu ekologicznego zorganizowanego w ramach obchodów Dnia Ziemi w Słubicach wzięło udział kilkanaście potraw regionalnych z całego powiatu płockiego. Najsmaczniejszy zdaniem jury konkursu okazał się pstrąg faszerowany przygotowany przez Koło Emerytów i Rencistów z Małej Wsi.
 
W tym roku w konkursie Smakowitość Ziemi Płockiej jury przewodniczyła Katia Roman Trzaska najsłynniejsza nauczycielka gotowania dla najmłodszych i entuzjastka zdrowego jedzenia. Katia Roman Trzaska jest prowadzącą program „Little Chef” emitowany na kanale Kuchnia TV. Od kilku lat profesjonalnie zajmuje się tworzeniem autorskich przepisów kulinarnych dla dzieci i dorosłych oraz nauką gotowania dla najmłodszych w swojej szkole „Little Chef”. Katia swoją energią i życiowym optymizmem zaraża maluchy oraz ich mamy do wspólnego gotowania i zabawy przy przygotowywaniu potraw.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz